02E72213

Veelgestelde vragen (FAQ)

Vragen over export

Wat is passieve veredeling?

Passieve veredeling is een regeling waarbij goederen tijdelijk worden uitgevoerd om in een land buiten de Europese Unie (EU) te laten bewerken of verwerken. Daarna kunnen goederen weer ingevoerd worden in de EU met volledige of gedeeltelijke vrijstelling van invoerrechten. Onder het veredelen wordt verstaan: het bewerken, verwerken, herstellen en vernietigen van goederen.

Wat is een confirmation of exit?

Een confirmation of exit is de bevestiging dat de goederen die geëxporteerd worden de Europese Unie definitief hebben verlaten. Hiermee verkrijgt u het recht op 0% btw bij het exporteren van de goederen.

Wat is een exportdocument?

Een exportdocument is een document dat nodig is wanneer u goederen naar bestemmingen buiten de Europese Unie (EU) exporteert. Het exportdocument begeleid de goederen tijdens het vervoer en bevat het Movement Reference Number (MRN), het referentienummer van de douaneaangifte.

Door het uitvoeren van de goederen bij het exporteren naar landen buiten de Europese Unie, weet de EU welke goederen de EU verlaten hebben. Dit is belangrijk omdat er bij de verkoop naar een niet-EU-land vervolgens geen omzetbelasting afgedragen hoeft te worden, de uitvoer van de goederen moet dan wel aangetoond kunnen worden.

Wat is tijdelijke uitvoer?

Bij tijdelijke uitvoer kunnen goederen tijdelijk buiten de Europese Unie (EU) gebracht worden en daarna weer in de EU ingevoerd worden. De goederen die onder tijdelijke uitvoer tijdelijk in een land buiten de EU verblijven mogen enkel handelingen ondergaan om de staat van de goederen, zoals het bij uitvoer was, te behouden.

 

Naar het overzicht van veelgestelde vragen