02E72213

Veelgestelde vragen (FAQ)

Vragen over doorvoer

Wat is een NCTS Transit T2 document?

Het NCTS Transit T2 document maak het mogelijk om vrije goederen te vervoeren door EVA-landen, Turkije, Macedonië, Servië, Andorra en San Marino. Met een NCTS Transit T2 document kunnen goederen via Zwitserland vervoert worden naar Italië.

Wat is het risico wanneer ik een NCTS Transit document niet aanzuiver?

Zuivering van een NCTS transit document vindt plaats wanneer aan een aantal voorwaarden is voldaan:

  • zijn de goederen aangekomen op de plaats van bestemming of bij een toegelaten geadresseerde;
  • zijn de identificatiemaatregelen in tact;
  • is de vervoerstermijn niet overschreden;
  • en zijn alle goederen die zijn vermeld in de aangifte ook daadwerkelijk aangekomen?

Zijn er minder goederen ontvangen dan aangegeven, dan dient binnen 28 dagen het verschil verklaart te worden. Is het verschil niet voldoende te verklaren dan bestaat het risico dat de Unit Zuivering start met een invorderingsprocedure. De Unit Zuivering kan ook overgaan tot nasporing wanneer er geen bericht van aankomst ontvangen is of wanneer er geen controleresultaten ontvangen zijn binnen 6 dagen na het bericht van aankomst ontvangen te hebben.

Wat is een NCTS Transit T1 document?

Een NCTS Transit T1 document is een document dat het mogelijk maakt om goederen, die onder douanetoezicht staan, te vervoeren binnen het douanegebied van de Europese Unie. Hiermee is het bijvoorbeeld mogelijk goederen die in Nederland in de haven liggen te vervoeren naar een bestemming in Duitsland waar vervolgens de uiteindelijke aangifte plaats zal vinden.

Wat is een NCTS Transit document?

Een NCTS Transit document is een document waarmee goederen vervoert  kunnen worden door de EU. Met het juiste NCTS Transit document kunnen goederen bij binnenkomst in het douanegebied van de Europese Unie verder vervoert worden naar een andere bestemming binnen de EU of zelfs daarbuiten. Tot de NCTS Transit documenten behoren de NCTS Transit T1 en T2 documenten.

 

Naar het overzicht van veelgestelde vragen