Verhoex Douane Service

Vergunning artikel 23, wat houdt het in en wat zijn de voordelen

- via deze website

Artikel-23_afbeelding_lnkd

Wanneer u goederen importeert uit een niet Europees land, betaalt u bij invoer btw. De belastingen dienen normaal gesproken direct bij invoer voldaan te worden, maar u kunt ook gebruikmaken van een vergunning artikel 23.

In het geval dat u met regelmaat goederen importeert, kunt u een vergunning artikel 23 aanvragen bij de Belastingdienst, ook wel verleggingsregeling genoemd. De Belastingdienst verstrekt deze vergunning op verzoek. Het voordeel met een vergunning artikel 23 is, dat u de btw kunt verleggen naar de periodieke btw-aangifte. De verleggingsregeling wordt vervolgens gekoppeld aan uw btw-nummer. U hoeft bij invoer geen btw meer te voldoen en dit resulteert in een liquiditeitsvoordeel voor u als importeur.

Wilt u een vergunning artikel 23 aanvragen? Om hiervoor in aanmerking te komen dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden:

  • U bent als ondernemer gevestigd in Nederland.
  • U importeert met regelmaat goederen uit landen buiten de EU.
  • U voert een aparte administratie waaruit eenvoudig blijkt hoeveel btw u bij import moet betalen.

Heeft u vragen over een vergunning artikel 23, of wilt u een vergunning artikel 23 aanvragen? Neem dan gerust contact op met een van onze specialisten, zij beantwoorden graag uw vragen en helpen u met de aanvraag.

 

Naar het nieuwsoverzicht