Verhoex Douane Service

Nederland importeert meeste sinaasappelen

- via deze website

Header_sinaasappelen_lnkdn

Nederland, Frankrijk en Duitsland zijn de Europese lidstaten die de meeste sinaasappelen importeerden in 2016. Nederland importeerde het meest met ongeveer 548.000 ton, Frankrijk was de nummer twee met 506.000 ton en Duitsland de nummer drie met 490.000 ton.

In totaal werd er 949.500 ton aan sinaasappelen geïmporteerd uit landen buiten de Europese Unie. Deze sinaasappelen komen voornamelijk uit Zuid Afrika (43%) en Egypte (28%). Van alle 2,7 miljoen ton aan sinaasappelen die geëxporteerd werden vanuit EU lidstaten, werd 90 procent verhandeld binnen de EU. Van alle EU lidstaten is Spanje de grootste exporteur met 1,6 miljoen ton.

Importeert of exporteert u sinaasappelen en/of andere soorten fruit uit of naar landen buiten de EU? Verhoex Douane Service heeft sinds afgelopen jaar ook een kantoor op Fresh Park Venlo speciaal voor douanezaken omtrent groente en fruit geopend. Wij kunnen hier niet alleen douanedocumenten opmaken maar ook de keuring voor het NVWA aanvragen voor al uw fruitwaren. De import of export hiervan vereist een keuring die wordt aangevraagd bij het KCB (Kwaliteits Controle Bureau) zodat deze goederen voldoen aan de fytosanitaire eisen van het land van bestemming. Wilt u meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen op dit gebied, neem dan contact op met onze specialisten bij Verhoex Douane Service Fresh Park.

Verhoex Douane Service Fresh Park
+31 (0)77 - 382 35 27

 

EU trade in oranges

Naar het nieuwsoverzicht