Verhoex Douane Service

Gevolgen nieuw btw-identificatienummer

- via deze website

Gevolgen-nieuw-btw-identificatienummer-verhoex-douane-service

In oktober hebben alle eenmanszaken van de Belastingdienst een nieuw btw-identificatienummer ontvangen. Vanaf 1 januari 2020 dient dit nieuwe btw-identificatienummer gebruikt te worden bij het contact met klanten en leveranciers. Het nieuwe btw-identificatienummer vervangt het huidige btw-nummer. De wijziging heeft te maken met de privacy. Met de wijziging van dit nummer is de privacy namelijk beter beschermd dan met het oude btw-nummer. Echter heeft de wijziging gevolgen voor de huidige vergunning artikel 23, maar niet voor het EORI-nummer.

Vergunning artikel 23

Indien u goederen importeert en al over een vergunning artikel 23 beschikt, dient u goed op te letten. Uw oude vergunning met het huidige btw-nummer kunt u vanaf 1 januari 2020 namelijk niet meer gebruiken. De Belastingdienst stuurt dan een nieuwe vergunning toe die u vanaf 1 januari dient te gebruiken om bij invoer de btw te kunnen verleggen.

EORI-nummer

Wanneer u beschikt over een EORI-nummer dan verandert er bij de wijziging van het btw-nummer verder niets. Vanaf 1 januari 2020 wordt het nieuwe btw-identificatienummer automatisch gekoppeld aan het bestaande EORI-nummer.

Wat te doen?

Heeft u een eenmanszaak en heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met onze Customer Service Desk via douane@verhoex.com of door te bellen naar 077 308 10 10. Zij kunnen u laten weten welke acties u, ten behoeve van de douane aangiftes, moet nemen.

Op de website van de Kamer van Koophandel vindt u aanvullende aandachtspunten bij de wijziging van uw btw-nummer.

(Bron: Belastingdienst)

Naar het nieuwsoverzicht