Verhoex Douane Service

Containervervoer gegroeid en toename transshipment

- via deze website

Header_containervervoer_lnkdn

Er worden steeds meer containers verwerkt in de Nederlandse zeehavens. Dit blijkt uit recente cijfers van het CBS. De eerste drie kwartalen van 2017 lieten een gemiddelde groei zien van 13 procent ten opzichte van diezelfde periode het jaar ervoor. In totaal gaat het om 46 miljoen ton aan goederen die in Nederlandse zeehavens werden aangevoerd, dit is 5,4 miljoen ton meer dan in 2016.

Transshipment, geloste containers die doorgevoerd worden naar buitenlandse zeehavens, liet eveneens een groei zien.  De toename betreft hier bijna 30 procent en zorgt voor bijna tweederde van de groei van het totale containervervoer over de eerste negen maanden van 2017. Ongeveer 99 procent van de containeroverslag in Nederland vindt plaats in de haven van Rotterdam.

Op basis van cijfers over 2016, blijkt dat het grootste deel van de ladingen bij transshipment voor 30,5 procent uit hout en textiel bestaat, 23,3 procent van de ladingen bevat goederen binnen de productgroep landbouw en levensmiddelen.

Ook voor doorvoerdocumenten(NCTS), exportdocumenten, importdocumenten en fiscale vertegenwoordiging kunt u bij ons terecht. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Naar het nieuwsoverzicht