ISS_4960_01439

Nieuwsbrief november 2018

Header online nieuwsbrief

Voorwoord

De beslissing komt steeds dichterbij, een harde Brexit op 29 maart 2019 of toch een verstandig besluit tussen de 27 lidstaten en het Verenigd Koninkrijk waarbij de transitie periode van 2 jaar zal gelden. Wat de uitkomst ook zal zijn, wel of geen Brexit, het zullen spannende tijden worden. Veel economen vragen zich af wat de consequenties zullen zijn en op social media zie je de ene na de andere specialist zijn mening en visie geven. De handelsbeperkingen tussen USA en de rest van de wereld, wordt Italië een tweede Griekenland of wellicht nog erger, welk EU land volgt het Verenigd Koninkrijk op en wil ook de interne markt verlaten? Vragen die eenieder zich wel eens afvraagt maar waarvan het antwoord gewoonweg niet te voorspellen is.

Natuurlijk zijn ook wij ons aan het voorbereiden op wat wellicht gaat komen. Investeren in innovatie en het opleiden van mensen die we moeten klaarstomen voor het maken van douaneaangiften indien er documenten gemaakt moeten worden als consequentie van de Brexit. Wij zijn net als u benieuwd naar het resultaat, uiteindelijk zal ook dat zich weer na verloop van tijd gaan voegen en kunnen we over een aantal jaren zeggen dat het een succes was, of niet.

Met vriendelijke groet,

Ruud Timmermans
Managing Director


Eric Vosdellen

Verhoex Douane Service partner in een nieuw project voor zij-instromers

Hoe kunnen we in een booming markt en met de komst van een eventuele harde Brexit inspelen op het borgen van onze kwaliteit en het opleiden van voldoende personeel.

Lees meer


Ruud Timmermans

Verhoex ook maatschappelijk betrokken bij veldrijden

Verhoex is al jaren actief als sponsor van verschillende sportverenigingen. Zo is Verhoex Douane Service ook sponsor van CX team Venlo, dat afgelopen week meedeed aan de open Limburgse kampioenschappen veldrijden. De kopman John Montulet verdedigde die dag zijn titel, OmroepVenlo bracht deze sportman in beeld.

Lees meer


Luc Schouwenberg

Laatste workshop douane voor verladers van dit jaar

Op 20 november staat de laatste workshop douane gepland voor verladers en daar kunt u zich nog voor aanmelden. Niet alleen thema’s als incoterms (rechten en plichten van de koper en verkoper), risico’s in relatie tot import en export, douanedocumenten en oorsprongscertificaten komen aan bod maar ook de Brexit. Heeft u interesse in deze workshop? Bekijk dan de workshop douane van 20 november op onze website en meld u snel aan.

Aanmelden


VERHOEX COMPANIES
Olivier van Noortweg 19C
5993 SL  Venlo
The Netherlands

T +31 (0)77-308 10 10
E info@verhoex.com
W www.verhoex.com

Facebook LinkedIn Twitter Google+

 

Disclaimer en algemene voorwaarden