ISS_4960_01439

Nieuwsbrief mei 2018

201623-Verhoex-mail-header_comp_small Verhoex-mail-header_service2

Vooraankondiging wijziging bewijslast Eur.1 gebruikte auto’s

Momenteel werkt de EU aan een voorstel om een Eur.1 certificaat enkel te verstekken op basis van een leveranciersverklaring. Het betreft hier een vooraankondiging van de discussie die de EU momenteel voert over de mogelijke wijziging van de bewijslast.

Lees meer...

Verhoex-header_advies1

Voorafgaand markttoezicht aluminiumproducten uit alle landen ingesteld

Op aluminiumproducten uit alle landen is voorafgaand markttoezicht ingesteld. Het instellen van voorafgaand markttoezicht wordt gedaan om actuele informatie te verkrijgen over de ontwikkelingen van de import van deze goederen. Het heeft verder geen effect op de te betalen invoerrechten. Sinds 12 mei 2018 is er een toezicht document vereist voor aangiftes voor het vrije verkeer.

Deze regeling geldt voor in te voeren producten waarvan het nettogewicht hoger ligt dan 2500 kilogram. Bij producten van oorsprong uit Noorwegen, IJsland en Liechtenstein geldt er een vrijstelling.

Heeft u nog vragen, neem dan gerust contact op met onze specialisten. Zij helpen u graag verder.

Verhoex-mail-header_service5

De Douane gaat komende maanden extra controleren

De komende maanden controleert de Douane extra de antidumpingrechten en compenserende rechten. Niet alleen de oorsprong maar ook de indeling en de waarde van een aantal goederen worden extra gecontroleerd. Op deze manier weet de douane dat de juiste rechten bij invoer worden betaald.

Lees meer...

Verhoex-mail-header_training2

Laatste workshop douane voor de zomer

Op 19 juni vind onze laatste workshop douane plaats voor de start van de zomer. Deze workshop is bedoeld voor mensen die regelmatig te maken hebben met internationale handel en douanezaken. Tijdens de workshop komen onder andere incoterms, fiscale vertegenwoordiging en oorsprongscertificaten aan bod.

Mis deze mogelijkheid niet en meld u snel aan via onze website, of neem contact met ons op. Want de eerstvolgende workshop douane vind pas weer plaats op 4 september 2018.


VERHOEX COMPANIES

Address Olivier van Noortweg 19C, 5993 SL  Venlo, The Netherlands

P.O. Box 3301, 5902 RH Venlo, The Netherlands

T +31 (0)77-308 10 10  |  www.verhoex.com  |  E info@verhoex.com

Linkedin Facebook Twitter Youtube Googleplus

 

Disclaimer en algemene voorwaarden