ISS_4960_01439

Nieuwsbrief juli 2017

201623-Verhoex-mail-header_comp_small Verhoex-mail-header_service2

Wijziging afgifte leveranciersverklaring van preferentiële oorsprong

Middels Uitvoeringsverordening (EU) 2017/989 van 8 juni 2017, (publicatieblad L149/19 van 13 juni 2017) is de basis voor de afgifte van een langlopende leveranciersverklaring gewijzigd. De wijziging biedt meer flexibiliteit.

In de oude situatie kon een leveranciersverklaring voor toekomstige zendingen worden afgegeven of voor reeds geleverde zendingen. Een combinatie was niet mogelijk. Middels de wijziging van artikel 62  Uitvoeringsverordening (EU) 2015/2447 is het mogelijk om een langlopende leveranciersverklaring af te geven, zowel voor reeds geleverde goederen als voor toekomstige leveringen van goederen.

Lees meer...

Verhoex-mail-header_training2

Verhoex en CST Nederland, partners in het opleiden van logistieke professionals voor de toekomst

De logistieke sector biedt veel mensen werk in de regio Venlo. Echter komt men tot de conclusie dat er een tekort is aan logistieke medewerkers. Deze situatie is mede ontstaan door de vergrijzing en ontgroening. Daarbij komt nog dat de digitalisering en robotisering in de logistieke sector toeneemt, waardoor er medewerkers nodig zijn met een hoger niveau. De weg naar een hoger niveau is er momenteel niet of nauwelijks, vooral voor laaggeschoolden. Er is momenteel weinig beleid binnen de logistiek waarmee iemand die in deze sector werkzaam is zich verder kan ontwikkelen.

Op dit gebied gaan Verhoex Douane Service en CST Nederland als partners samen aan de slag. Het doel is het afleveren van logistieke medewerkers met een meer dan gedegen basis. Zodat ook zij weer een perspectief hebben voor de toekomst en logistieke bedrijven beschikken over goed gekwalificeerde professionals. Bekijk hier het artikel. Kijk voor meer informatie over de opleidingsmogelijkheden op de website van Verhoex Douane Service en CST Nederland. Of neem contact met ons op.


Verhoex-Fresh-Park

Verhoex Douane Service Fresh Park

Sinds 1 juni 2017 is Verhoex Douane Service ook te vinden op Fresh Park Venlo. DSV heeft haar douaneactiviteiten op Fresh Park Venlo afgestaan aan Verhoex Douane Service. Verhoex Douane Service Fresh Park is gespecialiseerd in groente en fruit, en kan u van dienst zijn met al uw douaneformaliteiten op dit gebied.

Bij Verhoex Douane Service Fresh Park kunt u niet alleen terecht voor het opmaken van douanedocumenten maar ook voor het aanvragen van de keuring bij het Kwaliteits Controle Bureau (KCB) voor de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Verder kunt u bij Verhoex Douane Service Fresh Park terecht voor certificaten van oorsprong, advies en de gebruikelijke service en kwaliteit die u van Verhoex Douane Service gewend bent.

Door de overname is Rene Adams als voormalig medewerker van DSV toegevoegd aan het team van Verhoex Douane Service. Met zijn expertise helpt hij u graag verder op het gebied van groente en fruit. Wilt u meer weten neem dan contact met ons op via sales@verhoex.com of via +31 (0)77 308 10 10.

Fijne-zomer

Fijne zomervakantie

De meteorologische zomer is eventjes geleden ingegaan en veel mensen staan op het punt hun verdiende vakantie in te gaan. Altijd een prettig vooruitzicht. Wij van Verhoex Douane Service wensen iedereen dan ook een hele fijne zomervakantie. Verhoex Douane Service is overigens tijdens de vakantieperiode gewoon bereikbaar om u te ontzorgen met al uw douanezaken.


VERHOEX COMPANIES

Address Olivier van Noortweg 19C, 5993 SL  Venlo, The Netherlands

P.O. Box 3301, 5902 RH Venlo, The Netherlands

T +31 (0)77-308 10 10  |  www.verhoex.com  |  E info@verhoex.com

Linkedin Facebook Twitter Youtube Googleplus

 

Disclaimer en algemene voorwaarden