ISS_4960_01439

Nieuwsbrief april 2018

201623-Verhoex-mail-header_comp_small Verhoex-mail-header_service2

6 douanetips wanneer u gaat importeren uit landen buiten de EU

Wanneer u gaat importeren uit landen buiten de Europese Unie (EU) dan komen er verschillende zaken op u af. U dient dan de goederen aan te geven bij de Douane, maar u moet onder andere ook denken aan invoerrechten. Bij het importeren uit niet-EU-landen daar komt het een en het ander bij kijken. In dit artikel geven wij u een aantal douanetips waar u rekening mee dient te houden.

Lees meer...

Verhoex-mail-header_training2

Workshop oorsprongscertificaten

De Europese Unie heeft met diverse overeenkomstlanden een vrijhandelakkoord afgesloten. Hierdoor kan bij invoer van goederen een korting of vrijstelling op invoerrechten verleend worden. De bestemming en het soort goederen zijn bepalend voor welk certificaat er aangevraagd dient te worden bij export. Tijdens de door Verhoex Douane Service gegeven workshop zal aan de hand van praktijkvoorbeelden de afgifte van oorsprongsbescheiden, de van toepassing zijnde oorsprongscriteria en de risico’s die u als exporteur / importeur loopt aan bod komen.

Heeft u interesse, of wilt u zich aanmelden voor deze workshop? Bekijk dan de workshop oorsprongscertificaten op onze website. Aanmelden kan tot maandag 14 mei 2018 en de kosten bedragen €450,- (excl. btw).


Verhoex-mail-half_service3

Laatste workshop douane voor de zomer

Op 19 juni vind onze laatste workshop douane plaats voor de start van het zomerseizoen. Mis deze mogelijkheid niet en meld u snel aan via onze website, of neem contact met ons op. Want de eerstvolgende workshop douane vind pas weer plaats op 4 september 2018.

Header_brexit2

Huidige situatie Brexit

Op 29 maart 2019 word de Brexit een feit. Kort geleden werd al bekend dat het Verenigd Koninkrijk en de EU een akkoord bereikt hebben over een groot deel van de voorwaarden rond de Brexit. Het Verenigd Koninkrijk blijft tot 1 januari 2021 lid van de douane-unie en interne markt, en de overgangsfase zal eindigen op 31 december 2020. Vorige week stemde een meerderheid van het Britse Hogerhuis nog voor een aanpassing van de wet over het vertrek uit de EU. Hierdoor kan het Verenigd Koninkrijk toch lid blijven van de douane-unie. Echter het Lagerhuis kan de aanpassing nog teniet doen.

Start dus op tijd met het treffen van voorbereidingen met betrekking tot de Brexit, douaneformaliteiten liggen op de loer voor iedere onderneming die met het Verenigd Koninkrijk handelt.


VERHOEX COMPANIES

Address Olivier van Noortweg 19C, 5993 SL  Venlo, The Netherlands

P.O. Box 3301, 5902 RH Venlo, The Netherlands

T +31 (0)77-308 10 10  |  www.verhoex.com  |  E info@verhoex.com

Linkedin Facebook Twitter Youtube Googleplus

 

Disclaimer en algemene voorwaarden