RotterdamContainers

NCTS Transit documenten

Wanneer heeft u een NCTS Transit document nodig? NCTS Transit documenten zijn vereist wanneer u goederen, die onder douanetoezicht staan, te vervoeren heeft via de Europese Unie naar een andere bestemming binnen de Europese Unie of daarbuiten. De goederen hoeven dan niet meteen ingeklaard te worden en kunnen verder vervoerd worden naar de plaats van bestemming met de juiste NCTS Transit documenten. Gaat u bijvoorbeeld goederen die in Nederland in de haven liggen naar Frankrijk vervoeren dan dient u in het bezit te zijn van een T1-document. Wanneer u goederen die reeds zijn ingevoerd in de EU  vervoert via bijvoorbeeld Zwitserland, dat geen lid is van de Europese Unie, dan dient u ook in het bezit te zijn van een T2-document om uw goederen door Zwitserland te mogen vervoeren. Dit is het verschil tussen een T1 en een T2-document.

Verhoex Douane Service kan u van dienst zijn bij het in bezit komen van de juiste NCTS Transit documenten zoals het T1-document of het T2-document. De NCTS Transit documenten worden geheel digitaal ter beschikking gesteld. Hierdoor zijn de NCTS Transit documenten altijd aanwezig waar en wanneer het nodig is.

Uw voordelen zijn:

  • Een snelle afhandeling;
  • Documenten zijn altijd aanwezig op bijvoorbeeld de laadlocatie;
  • Mogelijk op alle aangiftepunten, waaronder de haven van Rotterdam en de luchthavens Schiphol, Maastricht, Eelde en Eindhoven.

Wilt u meer weten over NCTS Transit documenten of in het bijzonder het opmaken van een T1-document of T2-document? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

+31 (0)77 308 10 10