ChinaSanFrancisco

Importdocumenten

Wanneer heeft u een importdocument nodig? Een importdocument is nodig wanneer u goederen gaat importeren uit een land buiten de Europese Unie zoals China. U dient bij het importeren van goederen de verschuldigde belastingen en invoerrechten te betalen in het land van invoer. In het land waar de goederen worden ingevoerd dient de aangifte gedaan te worden bij de Douane. Bij de aangifte zijn bepaalde formaliteiten van toepassing. Denk onder andere aan het overleggen van facturen en certificaten, beschikbaar houden van de goederen voor douanecontrole en controleren of de goederen aan de VGEM (Veiligheid, Gezondheid, Economie en Millieu) voorschriften voldoen.

Afhankelijk van het soort goederen bij invoer, het land van oorsprong en de waarde wordt het verschuldigde bedrag bij invoer bepaald. Bent u een buitenlandse onderneming dan kunt u gebruik maken van onze btw-verleggingsregeling, hierover vindt u meer bij het onderdeel fiscale vertegenwoordiging.

Het opmaken van een importdocument vergt maatwerk. Wij kunnen u hierbij van dienst zijn en hebben de expertise in huis om voor u de aangifte ten invoer op te maken en in te dienen. Uw voordelen zijn:

  • Een juiste invulling van het importdocument bij het importeren;
  • Een juiste aangifte bij invoer van uw goederen.

Wilt u meer weten over importeren en het importdocument? Neem dan contact met ons op en wij helpen u graag verder.

+31 (0)77 308 10 10