HongKong

Fiscale vertegenwoordiging

Wat is fiscale vertegenwoordiging? Fiscale vertegenwoordiging is een dienst die wij kunnen bieden aan buitenlandse ondernemingen bij het importeren van goederen die binnenkomen in Nederland. Namens de buitenlandse onderneming treedt Verhoex Douane Service op als fiscaal vertegenwoordiger waarbij gebruik gemaakt wordt van de btw-verleggingsregeling. De btw wordt hierbij verlegd naar u als vertegenwoordigde buitenlandse onderneming via de btw-aangifte. Dit zorgt ervoor dat u als buitenlandse onderneming geen btw verschuldigd bent bij invoer.

Algemene fiscale vertegenwoordiging
In het geval van algemene fiscale vertegenwoordiging vertegenwoordigt Verhoex Douane Service de buitenlandse onderneming bij alle leveringen en diensten waarvoor btw betaald dient te worden. De vertegenwoordiger stelt zichzelf hierbij aansprakelijk voor het doen van de belastingaangifte en de betaling ervan.

Beperkte fiscale vertegenwoordiging
Verhoex Douane Service kan u ook vertegenwoordigen als beperkt fiscaal vertegenwoordiger. In tegenstelling tot algemene fiscale vertegenwoordiging vertegenwoordigt Verhoex Douane Service u slechts bij leveringen of diensten waarbij sprake is van import vanuit niet EU landen.

Verhoex Douane Service kan voor u optreden als algemeen fiscaal vertegenwoordiger en als beperkt fiscaal vertegenwoordiger. Wij zullen samen met u een checklist doorlopen om te bepalen wat er allemaal nodig is en welke optie het beste bij uw situatie past. Vervolgens zullen wij u dan vragen een volmacht voor fiscaal vertegenwoordiger en direct vertegenwoordiger af te geven. Hiervoor kunt u terecht bij het onderdeel aanvraag volmachten.

Uw voordelen bij fiscale vertegenwoordiging zijn:

  • Liquiditeitsvoordeel en financieringsvoordeel.
  • Na inklaring heeft u de mogelijkheid om de goederen op te slaan en binnen de Europese Unie vrij te verhandelen.

Wilt u Verhoex Douane Service als uw vertegenwoordiger, of wilt u meer weten over fiscale vertegenwoordiging? Neem dan gerust contact met ons op, onze specialisten helpen u graag verder.

+31 (0)77 308 10 10