IstanbulContainers

Exportdocumenten

Wanneer heeft u een exportdocument nodig? Een exportdocument heeft u nodig bij het exporteren van goederen naar landen buiten de Europese Unie (EU), zoals export naar Canada, Zwitserland, Noorwegen, China of de USA. Wanneer u goederen uitvoert, of het nu om definitieve uitvoer, tijdelijke uitvoer of passieve veredeling gaat, dient u een exportdocument te tonen bij de Douane eventueel aangevuld met certificaten. De juiste documenten zorgen ervoor dat uw afnemer geen onnodige invoerrechten betaalt. Wat de gevolgen kunnen zijn wanneer u niet de juiste certificaten kunt tonen bij het exporteren kunt u vinden onder certificaten en legalisatie.

Wij kunnen zorgen dat u beschikt over het vereiste exportdocument aangevuld met de juiste certificaten. Wij vragen voor u digitaal het exportdocument aan bij de Douane. Het exportdocument wordt digitaal verzonden naar de plaats waar de lading zich bevindt. Daarnaast kunnen wij het Certificaat van Oorsprong voor u verzorgen en tevens het Eur.1 certificaat, Eur.med en ATR document aanleveren met een douanestempel, waardoor een extra stop niet nodig is. Indien een douanestempel gewenst is sturen wij u het originele exportdocument toe per post. Om deze certificaten voor u te kunnen opmaken dienen wij in het bezit te zijn van een volmacht directe vertegenwoordiger. De volmacht kunt u aanvragen onder aanvraag volmachten.

Uw voordelen zijn:

  • Een korte doorlooptijd
  • Efficiëntie
  • Besparing op personeelskosten
  • Geen extra stop vereist in Nederland 

Wilt u meer weten over exporteren en exportdocumenten of wilt u weten welk exportdocument u nodig heeft? Neem dan kunt u contact met ons opnemen. Onze specialisten helpen u graag verder.

+31 (0)77 308 10 10